skip to Main Content

УЧЕНИЦИ ОТ РАЙОН „ЛОЗЕНЕЦ“-ПОБЕДИТЕЛИ В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

Само седмица след като грабнаха призовите места от Националния конкурс в гр. Пловдив, талантите на район „Лозенец“ отново дадоха повод за гордост на всички софиянци. Възпитаниците на Школата по Изящни и Приложни Изкуства към Родителското Настоятелство на 35-то СОУ „Добри Войников“ завоюваха призови места в Международния конкурс, посветен на Черно море в гр. Несебър. Малките художници за пореден път доказаха силните културни традиции на София пред участници от държавите от Черноморския басейн и от Балканския полуостров. Всичките техни 14-рисунки, са наградени с дипломи и грамоти.

На специална церемония в Актовата зала на 35-то СОУ, кметът на район „Лозенец“ г-н Любомир Дреков в присъствие на директора г-жа Анна Калчева, връчи наградите на децата от името на кмета на Община Несебър, МОН, НДД, РИО-Бургас и ОДК-Несебър. В кратко обръщение към присъстващите гости- родители, роднини и учители, той поздрави децата с високите им постижения, и показа топлото си отношение и грижовност към таланта на учениците и труда им.

Ето имената на нашите герои:

1. Адриана Борисова- наградена с диплом и предметни награди за 2-ро място, 2-ра възрастова група

2. Катрин Урумова- наградена с диплом и предметни награди за 2-ро място, 2-ра възрастова група

3. Елена Инджева- наградена с диплом и предметни награди за 3-то място, 2-ра възрастова група.

4. 35-то СОУ „Добри Войников“ е наградено с грамота за високи постижения на учениците в раздел Изобразително изкуство, участвали в конкурса „Аз обичам Черно море“

5. Диана Ставрева-ръководител на Школата, е наградена с диплом за висок професионализъм и отлична подготовка на учениците, участвали в конкурса „Аз обичам Черно море“.

6. С грамоти за успешно участие в международния конкурс са наградени следните ученици:

– Ивайло Савов

– Мариа-Нур Речдан

– Мина Джанес Хан

– Рая Ягова

– Рая Димитрова

– Неда Ежова

– Теодора Василева

– Божидара Симеонова

– Ния Савова

Пожелаваме им още много успехи и да продължават, все така да ни радват със своите талант и нестихващ ентусиазъм!

 

Back To Top