skip to Main Content

„Талантите на 35 СОУ”

Има едно светло и приятно място в столичния квартал Лозенец, където не се говори за политика и пари, въпреки тежката политическа обстановка и дълбоката финансова криза. Това е Школата за изящни и приложни изкуства на Училищното настоятелство в 35 СОУ “Добри Войников”, създадена и ръководена с много любов и професионализъм от онкоболна самотна майка –активен член на Настоятелството. Тя е завършила Дрезденската художествена академия и е бивш журналист от в-к “Труд”. Вече втора година дава ежемесечно 1/3 част от приходите си като дарения за училището, със собствени средства създава и поддържа Школата, преминава на 4-часов работен ден за да се отдаде изцяло на благородната мисия ДОБРОВОЛЕЦ и да бъде полезна ежедневно на повече ученици. Осми месец в Актова зала на 35-то СОУ се обучават ученици от различни възрастови групи ( между 6 и 18-годишни) и вече между тях има победители в дузина Национални и Международни конкурси за детска рисунка. В събота- 30 Ноември от 11.30 ч. в ДЮО на Столична библиотека откриват изложба, посветена на 63-тата годишнина от основаването на училището.

“Пожелах да стана член на Училищното настоятелство за да съм полезна на училището. Купувах помощни средства, учебни материали, техника, класната ни дори нямаше стол зад бюрото си….”, започва разказа си г-жа Диана Верталер. „Отидох при директорката и заявих, че искам със собствени средства да създам Школа по рисуване която да ме надживее в буквалния смисъл на думата, в която да работя като доброволец, и учениците да се обучават безплатно. На първото общо събрание на Училищното настоятелство всички родители ме подкрепиха и Школата стана факт. Децата идват с огромно желание и пътуваме във вълшебния свят на Изкуството, работим сериозно и печелим награди , родителите са изцяло на наша страна. завършва г-жа Верталер.

Твърда е да продължи дейността на Школата и нищо няма да я спре. Създала е нещо позитивно, смислено, необходимо и полезно за децата. Защото те заслужават най-доброто!

 

Back To Top