skip to Main Content

Район „Лозенец” се включи в ежегодната седмица на движението и спорта Move week 2014

“Move week” 2014 – Европейска седмица на спорта и физическата активност се проведе в гр. София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява и отбелязваме над 16 500 участници в изданието на кампанията през тази година. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за гр. София координира над 225 събития, които наситиха седмицата със забавления, спорт и физическа активност. С този брой събития, София се нареди на челно място от всички градове в над 30 държави, участващи в кампанията. България също е първенец с над 600 събития от над 3500 събития, проведени в Европа, като участва с над 50 града в седмицата на движението.

Район „Лозенец” реши да организира иновативно по рода си спортно събитие. Във футболни срещи, които стартираха на 30 септември 2014 на футболен комплекс ”Лозенец спорт” кампанията бе подкрепена чрез представителни отбори на Район „Лозенец”, 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна), отбор на „Българско национално радио”, „Лъвчетата”. Подобно събитие се наблюдава за пръв път в България, в което виждаме как администрацията на различни нива и с различни правомощия се обединява за да подкрепи каузата за физически активни граждани, като покаже личния си пример. Събитието бе отворено и за участие на отбори, сформирани от граждани, като по този начин те също показаха подкрепата си към кампанията.

В турнира взеха участие сборните отбори на администрацията на р-н „Лозенец” и IV-то РПУ, „Лъвчетата”, „Сърцата” и „Лозенец спорт”.

Победител в турнира, след оспорвана среща, стана отбора на „Лъвчетата”, който се наложи с 5:4 над сборния отбор на IV РПУ.

Средствата набрани от такси за участие и от лични дарения в размер от 970 лв. бяха внесени в набирателен Фонд за децата и семействата на загинали служители в системата на МВР.

Голмайстор на турнира стана Кмета на район „Лозенец” г-н Любомир Дреков.

<<<Дарение в кампанията>>>

 

Back To Top