skip to Main Content

Район „Лозенец“ отбеляза Деня на детето

СО район „Лозенец”, съвместно със сдружение „България – памет и чест” и читалище „Вещина” организираха празник в градина „Баня Лозенец” по повод 1-ви юни – Денят на детето.
В продължение на инициативата на сдружение „България – памет и чест”, чрез която успешно се реализира албум за деца посветен на славната българска история, съдържащ цветни стикери и придружен от книжки за оцветяване, се организира конкурс за детски рисунки върху асфалт и платно със същата тема.

Район „Лозенец”, екипът на сдружение „България – памет и чест” и читалище „Вещина”,  посветиха този празник на децата, засегнати от аутизъм. По този начин се даде възможност на всички деца в техния празничен ден да се забавляват, изучавайки историята на България. Всички участници получиха подарък, а най-талантливите –  специален приз.
Кметът на район Лозенец г-н Любомир Дреков,  поздрави децата и организаторите с думите: „Приветствам инициативата, която е посветена на децата, засегнати от аутизъм, защото само така ще осъществим интеграцията и ще направим така, че да сме единно, истински цяло общество”. Г-н Дреков връчи на организаторите поздравителен адрес от името г-жа Йорданка Фандъкова.

Back To Top