skip to Main Content

Прочети ми приказка …….

По повод 2 април – рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен и Международния ден на детската книга, в изпълнение на проект „Разкажи ми приказка”, децата от 2 а и 2 б групи от ЦДГ № 19 ”Света София” се включиха в националната кампанията „Походът на книгите”.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.

Целта на кампанията.е популяризиране и възпитаване на интерес и любов към словесното творчество, насърчаване на интереса на децата към четенето и книгите.

Своя любима детска приказка ”Кой открадна слънцето”, прочете актьорът Калин Врачански. С притаен дъх и огромен интерес децата слушаха красивия глас на актьора, който им показа, че четенето е полезно, приятно и винаги модерно.

Краят на кампанията е на 23 април – денят, обявен през 1995 г. от ЮНЕСКО за Световен ден на книгата и авторското право.

Back To Top