skip to Main Content

Промяна във временната организация на движението във връзка с разширението на Метро София – II Метролиния

От 05. 03. 2015 до 01. 06. 2015 г. се променя временната организация на движението в участъка по бул. „Черни връх” от трамвайното ухо до кръстовището му с ул. „Сребърна”, поради изместване на строителната площадка.

За периода участъка се затваря. Движението се пренасочва по широко 9.60м двулентово временно пътно платно, което преминава на диагонал през територията на бившия пазар до изместеното с около 30м на изток ново кръстовище с ул. „Сребърна”.

Маршрутното автобусно движение в етапа не се променя с изключение на преминаването по временното пътно платно. Спирката на ул. „Сребърна” в посока зоопарка се измества с 30м на изток за да се отдалечи от новото кръстовище.

Пешеходното движение ще се извършва:

• по тротоара от изток на временното пътно платно, който е с ширина 1.50м;

• по тротоара от юг на новата строителна площадка /по продължението на ул. „Сребърна” до ул. „Хенрих Ибсен”, който също е с ширина 1.50м.

Предвижда се изместване и промяна на режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул. „Черни връх” с ул. „Сребърна”.

За тежката строителна механизация е предвиден 1 вход-изход към новата площадка, както и запазване на тези от предишните етапи. При влизане или излизане на заден ход в маневрите трябва да участва и сигналист за спиране на движението.

<<<ВИЖ СХЕМАТА>>>

 

Back To Top