skip to Main Content

ПРОМЕНИ В ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕ В РАЙОНА НА СЕМИНАРИЯТА

Във връзка с изграждане на кръстовището на бул. „Пейо Яворов“ ул. „Стоян Михайловски от 08 януари се въвежда нова организация на движението. Реорганизацията се налага заради старта на следващия етап от строителството на кръстовището на две нива.
Пътно превозните средства ще се движат в едната пътна лента в двете посоки по бул. „Пейо Яворов” и бул. „Никола Вапцаров” в района на Семинарията.
Към настоящия етап не се променя организацията на движение в направлението бул. „Стоян Михайловски” и бул. „Симеоновско шосе”.

Променят се маршрутите на автобусни линии № 67 и 88: автобусна линия №67 се движи от кв.“Симеоново“ по маршрута си и се скъсява до кръговото на бул. „Пейо К. Яворов и бул. „Драган Цанков“ и обратно по маршрута си; автобусна линия № 88 – от ж.к. „Дружба 2″ по маршрута си до кръстовището на бул. „Пейо К. Яворов“ и ул. „Стоян Михайловски“, направо до Семинарията, наляво по бул. „Джеймс Баучър“, наляво по бул. „Черни връх“, наляво по ул. „Сребърна“ до Зоопарк София – двупосочно по маршрута.

Маршрутът на трамвайна линия №18 остава скъсен до пл. „Журналист“.

Разкрива се временна автобусна спирка пл. „Велчова завера“ по маршрута на автобусна линия № 88 след пешеходната пътека на пл. „Велчова завера“ от страната на трамвайното трасе в посока „Зоопарк София“.

Изместват се спирките по маршрутите на автобусни линии №88 и 120, като спирка ул. „Стоян Михайловски“ на бул. „Никола Вапцаров“ преди ул. „Стоян Михайловски“ за автобусна линия № 120 в посока ж.к. „Левски Г“ се закрива. Автобусите ще спират на временни спирки както следва: автобусна линия № 88 – на ул. „Стоян Михайловски“ на 50 метра след кръстовището с бул. „П.К.Яворов“ в посока ж.к. „Дружба 2“.

Автобусна линия №120 – на бул. „П. К. Яворов“ след кръстовището с ул. „Стоян Михайловски“. Спирка „Ул. Стоян Михайловски“ на бул. „Никола Вапцаров“ след ул. „Стоян Михайловски“ за автобусни линии №№ 98 и 120 в посока съответно Зоопарка и с. „Железница“ се измества 100 метра напред. Автобусите от линия 88 ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по временния маршрут.

Към момента приключва работата по изграждане на инженерната инфраструктура в района. В рамките на проекта до сега са изградени почти 1 км нов водопровод, 1,5 км канализационна мрежа, 600 м електропреносна и комуникационна мрежа и половината от пешеходния подлез под бул. „Никола Вапцаров“.

 

Back To Top