skip to Main Content

Почистването след бурята продължава на територията на цяла София

Почистването на града започна веднага след разразилата се буря над София на 8 юли.
Мобилизираните със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова фирми-оператори започнаха работа във всички райони на територията на Столична община с отстраняване на паднали дървета, клони, листна маса и земни наноси от основните булеварди и улици. Мобилизирани бяха и всички експлотационни дружества.

Работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемните шахти. Отстраняват се повреди на светофарни уредби.
На 9 юли по данни на Столичният инспекторат са почистени около 90 процента от улиците, по които се движи масовия градски транспорт и 30 процента от главните улици в жилищните кварталите на града.
На 10 юли, екипите на фирмите, ангажирани с почистването, продължиха работа във вътрешно-кварталните улици по всички райони.
На терен продължават да работят и екипи на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на Столичната община.
Извършва се и почистване на алейната мрежа в парковете от фирмите, ангажирани с поддръжката на зелените площи. Ще се работи на територията на Южен парк, парка при НДК, Борисова градина.

Зелените отпадъци (клони, листа и треви ), събрани вследствие на разразилата се буря се извозват за преработване на инсталацията в „Хан Богров”. На 9 юли в инсталацията в „Хан Богров” са постъпили отпадъци в размер над 92 тона.

Днес на 11 юли, както и в предстоящите почивни дни, на територията на район „Лозенец” ще действат над 60 работници. Района ще се обслужва от 4 бордови камиона, които ще извозват растителните и други отпадъци до сметищата. Тази сутрин почистването започва от горната част на Лозенец (ул. „Хенрих Ибсен” и бул. „Н. Й. Вапцаров”), като този следобед се очаква екипите да достигнат и долната част на района (от бул.” Арсеналски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”).

Благодарим на всички граждани за оказаното съдействие!

 

Back To Top