skip to Main Content

Младежки фестивал „My Sofia. Youth with causes” стартира на 12 август

 

В Европейската година на младежта София се превръща в град на младите и активните с много музика, кампании с кауза и спорт.

Фестът е тридневен и стартира на 12 август – Международния ден на младите хора.

Милица Гладнишка, DJ парти с огнено шоу, артателиета и работилници, баскетбол 3 х 3, открити уроци по гребане, суинг танци, зумба, пилатес и йога; мобилна библиотека, както и срещи с известни личности. Всичко това и поне още толкова, с вход свободен от 12 до 14 август, в първото издание на фестивала MY Sofia, в прохладната прегръдка на езерото Панчарево.

И по-конкретно – Фестът ще бъде на площ от 5 декара в новооткритото пространство Agora, в непосредствена близост до ВЕЦ – Кокаляне, езерото Панчарево.

Активностите са насочени към младите хора на София, техните приятели и семейства. През тази година събитието поставя под светлините на прожекторите 4 кампании с кауза: „Осинови любовта. Спаси живот!НО“ на „Четири лапи“; превенция на употребата на наркотичните вещества на Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София); превенция на психичното здраве на фондация „Анимус“ и подкрепа на хората с множествена склероза с фондация „МС – Мога Сам“ с инициативата „Създай жерав“.

За активния млад градски човек Фестивалът предлага:

  • Открити уроци по йога, пилатес, зумбаP. BoxXводени от професионалните инструктори от Pulse Fitness, а любителите на суинга ще имат възможност да потанцуват с треньорите от Flying Steps swing dance.

В трите дни на фестивала желаещите ще могат да гребат с олимпийската шампионка Румяна Нейкова. Достъп до безплатни уроци по академично гребане и кану-каяк ще предоставят спортни кубове на територията на Панчаревското езеро.

И още спорт – баскетбол 3 х 3 на паркинга при ВЕЦ – Кокаляне, и демонстрации по брейк от Българска федерация по брейк.

Библиобусът на Столична библиотека ще издава безплатни читателски карти на младежите до 29 г. и ще предложи на  малките посетители на фестивала занимания със STEM игри.

Вечерите са запазени за музиката. На 12 август (петък) Милица Гладнишка с Мишо Йосифов секстет и Васил Спасов (пиано) ще ни забавляват с проекта „Като на кино“ с филмова и анимационна музика. В събота, на 13 август, DJ парти и огнено шоу очаква всички запалени фенове на електронната музика.

За малките посетители организаторите са се погрижили с разнообразни ателиета и работилници:
• 
Рисуване с Иван Яханджиев;
• Ателие „Парцалени бижута“ или как да превърнем старите дрехи в красиви накити;
• Рисуване върху текстил;
• Открит урок по пеене от D Stars и др.
Както и:
• катерене по дърво – система мънки;
• малка въжена градина.

Томбола с награди от Столична община и партньорите на фестивала ще зарадва родените с късмет.

Базар с дрехи и бижута от български дизайнери и биопродукти от български производители ще е на разположение на посетителите.

Пълната програма на My Sofia. Youth with causes, виж тук.

Места
Седящите зрителски места са 200, в това число шезлонги, пуфове, хамаци.

Хапване и пийване
Мястото предлага разнообразна селекция от храна и напитки.

Паркиране
Обществен паркинг е достъпен на 300 м от Агора.

Партньори на фестивала са: Агора, Столична библиотека, район „Панчарево“, фондация „МС – Мога Сам“, „Четири лапи“, ПИЦ по ПН – София, фондация „Анимус“, Pulse Fitness, Sport Depot, Kлуб по академично гребане „Академик“, Спортен клуб по кану-каяк “Водна земя“, Спортен клуб „Гребен клуб Армеец“, Спортен клуб „Гребен клуб ЦСКА – СНЦ“, Спортен клуб по кану-каяк „Искър – Панчарево“, „Спортен клуб „Кану-каяк ЦСКА“, Спортен клуб по Гребане „Академик – София“, Спортен клуб по гребане „Левски – София“.

Back To Top