skip to Main Content

„ЛОЗЕНЕЦ ДИША“ 2015

Фестивал на изкуствата, културата и занаятите „Лозенец Диша” 2015 ще се проведе за първа година на територията на район „Лозенец“ на бул. „Джеймс Баучер“ от ул. „Петър Станчев“ до ул. „Златен рог“.

С подкрепата на фондация „София диша”, се надяваме, нашето събитие, да носи в себе си традицията на едноименния летен фестивал, който се провежда в столицата вече 6 г. Той ще представи едно съчетание между модерното градско изкуство, местната култура и алтернативните начини за прекарване на свободното време.

„Лозенец диша“ ще даде възможност на представители на различни групи изпълнители да представят своята творческа дейност, която развиват на територията на район „Лозенец”.

От малкото магазинче с домашно направените картички и подаръци за специалните ни поводи, през цветните мъниста на ръчно направените бижута до изящните произведения на изкуството, изцяло сътворени от деца.

Ще дадем възможност за изява на танцови школи – латино, улична самба, суинг и др., чиито представители ще запознаят присъстващите с изкуството на танца чрез безплатни демонстрации и индивидуални уроци.

Демонстрации по въздушна йога, капоейра, цигулка, китара са само част от изпълненията, които през целия ден ще се поддържат доброто настроение на гостите.

Имаме желанието да покажем на общността част от културният живот на район „Лозенец”, събран на едно място и да дадем възможност на всеки да открие твореца в себе си.

За това залагаме на представянето чрез workshop- малки работилници за изкуства, в които освен с готови изделия, изложителите ще демонстрират различните техники за направата им. Така ще постигнем основната цел на фестивала, а именно активното участие на посетителите в представянето на участниците и възможността да станат част от процеса по създаване на изкуството.

В рамките на фестивала ще бъде направена изложба – нашия град през погледа на децата, която ще представи уникалната гледна точка на малките жители на София.

Първия ден на фестивала „Лозенец диша“ ще завърши с тричасов концерт, в който ще вземат участие любими български музикални звезди Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Росица Кирилова, Милена Славова и групите Джереми и Фънки Мирикъл.

„Лозенец Диша“ 

Програма на Фестивала:

19 септември

12:00 – 19:00 Изложение

19:00 – 22:00 Концерт с участието на Funky Miracle, Jeremy?, Милена Салавова, Роси Кирилова, Теди Кацарова, Гергана Николаева и Силвия Кацарова

20 септември

12:00 – 19:00 Изложение

Очакваме ви на бул. „Джеймс Баучер“ от ул. „Петър Станчев“ до ул. „Златен рог“.

Back To Top