skip to Main Content

Инспекция на новата детска градина в кв. „Витоша ВЕЦ-Симеоново“

Кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков и Столичния Кмет г-жа Йорданка Фандъкова инспектираха новостроящата се детска градина


Новото детско заведение в Лозенец е проектирано за общо 140 деца в шест групи – две яслени и четири градински. Сградата е решена на два етажа с отделни входове за градинските и за яслените групи. Изградени са физкултурно-музикален салон и кухненски блок. Осигурена е достъпна среда – асансьор, външна рампа с парапет и санитарен възел за деца в неравностойно положение.

Строителството трябва да приключи през февруари, но изграждането напредва бързо и сроковете ще бъдат съкратени, обещаха от фирмата изпълнител.
Кметът на район „Лозенец” Любомир Дреков показа на Столичния Кмет г-жа Йорданка Фандъкова изградената в непосредствена близост до детската градина- нова детска площадка. Любомир Дреков бе поел ангажимент пред гражданите, живеещи в квартала за изграждане на площадката преди няколко месеца. Ще бъде изградена и пътна връзка, която да обслужва квартала и родителите, които идват да оставят с автомобили децата си, каза още кметът на Лозенец.

Back To Top