skip to Main Content

ИГРА-ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО В КАМПАНИЯ СРЕЩУ ОНЛАЙН ТОРМОЗА

Кампанията #ГероятСиТи на Националния център за безопасен интернет срещу, онлайн тормоза и езика на омразата в интернет продължава с предизвикателство към младите хора на възраст между 14 и 18 години. Под мотото „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми!“ кампанията цели младите хора да споделят с по-широк кръг хора за направено добро дело и да го споделят в социалните мрежи в края на лятната ваканция и в началото на учебната година.

Кампанията се реализира от Сдружение „Асоциация Родители“, което е част от Националния център за безопасен интернет, в рамките на проект „Дигитални умения на децата в 21. век“, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Европа на Столична община. Партньори в осъществяването на този проект са Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, 35 СУ „Добри Войников“ и район „Лозенец“ на Столична община.

 Предизвикателството в кампанията към участниците е да споделят свои добри постъпки от лятната ваканция в социалните мрежи като контрапункт на онлайн тормоза и езика на омразата – най-разпространения риск в интернет за децата, както и езика на омразата и неподходящото съдържание. Допълнително, кампанията цели да насочи децата към позитивно и безопасно използване на интернет.

Кампанията „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми! #ГероятСиТи“ е насочена към учениците от 6. до 12. клас, които вече са активни в социалните мрежи. В периода 15 август-15 септември всеки желаещ ще има възможност да участва в томбола с награди, като публикува в Инстаграм или във Фейсбук информация за извършено от него или някой друг добро дело, с хаштаг #героятсити към публикацията си. Информацията може да е във всякакъв формат или комбинация от формати – видео, снимка или картинка, с кратък текст.

Важна част от работа на Асоциация Родители, като част Националния център за безопасен интернет е Консултативната линия за онлайн безопасност 124 123, на която деца, младежи, родители и учители могат да споделят и докладват  за случаи на онлайн тормоз, език на омразата, неподходящо и вредно съдържание, всякакви проблеми с дете в интернет.

За повече информация за кампанията и правилата на играта вижте <<<ТУК>>> 

Back To Top