skip to Main Content

Започнаха традиционните срещи с представители на родителските и учителски настоятелства в район „Лозенец”

Кметът на район „Лозенец” се срещна с родителското настоятелство на ЦДГ 93. Това е първата от поредица традиционни срещи, които ще се състоят до средата на месец май с представители на всички родителски и учителски настоятелства. Целта им е да се обсъдят различни проблеми, които вълнуват родителите и да се обсъдят различни предложения за развитието на района. Като резултат от първата поредица срещи състояли се в края на 2013 г. бяха направени редица подобрения, по предложение на настоятелствата, не само в детските заведения, но и в целия район.

Преди началото на срещата г-н Дреков се присъедини към децата и техните родители в облагородяването на двора на детското заведение – инициатива организирана по повод Денят на земята 22-ри април.

След забавната, за деца и родители част, бяха обсъдени предимно въпроси засягащи района. Г-н Дреков обяви предстоящото изграждане на система за допълнителна сигнализация на две пешеходни пътеки по бул. „Черни връх”, намиращи се в близост до детската градина, с което ще се разреши един от поставените от родителското настоятелство проблеми. Системата ще позволи по-ранно известяване за шофьорите и ще даде по-голяма сигурност на пешеходците.

В района на бул. „Черни връх”, от бул. „Н. Й. Вапцаров” до ул. „Сребърна”, успоредно със строежа на метрото ще се извърши ремонт на улиците „Кишинев”, „Страцин”, „Орел” и „Русалийски проход”.

Г-н Дреков обърна внимание на родителите, че след въвеждане на временната организация на движение през юни, ще се забранят напълно престоя и паркирането в по-голямата част от ул. „Козяк”, според утвърдената схема. Родителите се съгласиха, че след стесняването на пътните платна по бул. „Черни връх” трафика ще се пренасочи към ул. „Козяк” и с ограничаване на паркирането преминаването ще се облекчи.

По молба на настоятелството, Г-н Дреков обеща обстойна проверка, през летните месеци, на всички пътни знаци намиращи се в близост до училища и детски градини в района и ако бъде установена необходимост ще бъдат поставени допълнителни предупредителни знаци в най-натоварените участъци.

 

Back To Top