skip to Main Content

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!!!! ЧАСТИЧНА ПРОМЯНА НА МАРШРУТА НА ВРЕМЕННАТА АВТОБУСНА ЛИНИЯ № 10ТМ

От 23 май /сряда/ 2018 г. се ще се извърши частична промяна на маршрута на временната автобусна линия № 10ТМ, както следва:

От Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. “Джеймс Баучър”/ бул. “Свети Наум”, направо по ул. “Йосиф Петров”, наляво по ул. “Митрополит Кирил Видински”, наляво по бул. “Драган Цанков”, надясно по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” по действащия в момента маршрут до връщането по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” до кръстовището с бул. “Драган Цанков”, наляво по бул. “Драган Цанков”, надясно по ул. “Митрополит Кирил Видински”, надясно по ул. “Йосиф Петров” и по бул. “Джеймс Баучър” по маршрута до Зоопарка.

По новия маршрут ще се разкрият временни спирки:

  • еднопосочна “Ул. Граф Игнатиев” в посока Зоопарка на моста на р. Перловска река между ул. “Граф Игнатиев” и бул. “Драган Цанков”;
  • двупосочна “Българско национално радио” на бул. “Драган Цанков” при пешеходната пътека пред сградата на БНР:

– на 20.00 метра след пешеходната пътека в посока Зоопарка;

– на 20.00 метра след пешеходната пътека в посока площад “Възраждане”;

  • двупосочна на “Ул. Митрополит Кирил Видински”  на ул. “Митрополит Кирил Видински”:

– непосредствено преди ул. “Борова гора” в посока Зоопарка”;

– на 15.00 метра преди ул. “Борова гора” в посока площад “Възраждане”.

Промяната се въвежда, тъй като предварително одобрения /и действащ в момента/ маршрут на автобусната линия оставя живущите в района на пл. „Журналист ” без близки спирки на временния транспорт до възобновяване движението на трамвай 10 /приключване на реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев”/.

Също така, поради голямата денивелация на ул. „Арх. Йордан Миланов” и бул. „Христо Смирненски” е невъзможно маршрута на временна автобусна линия 10 да минава от там, какъвто вариант беше първоначално предложен от район „Лозенец”.

 

 

 

Back To Top